søndag den 25. marts 2012

Nytænkning i Aarhus

Citat fra Berlingske: Som den første kommune i landet gør Aarhus nu mikrolån til et fast aktiveringstilbud for en række af kommunens arbejdsløse socialt udsatte borgere.

- Det har vist sig at virke, og derfor vil vi gerne fortsætte den fornyende tankegang, siger beskæftigelseschef i Aarhus Kommune, Vibeke Jensen til Radio24syv.

To pilotprojekter har vist, at borgere på kontanthjælp, der først får undervisning i moms og regnskabsregler og derefter adgang til et rentefrit mikrolån på op til 30.000 kroner, har startet deres egen virksomhed op og er blevet selvforsørgende. Det fortæller Radio24syv søndag.

- Det er borgere, der har siddet fast i vores system og som ikke har kunne komme ud af forsørgelsessystem. Dem vil vi gerne prøve at gøre noget nyt for, siger Vibeke Jensen.

Indtil videre er to kontanthjælpsmodtagere blevet selvforsørgende ved at starte egen frisørsalon og rengøringsfirma. Og en række førtidspensionister er også delvist selvforsørgende ved blandt andet at sælge tøj til børn på nettet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar